Pri likvidácii požiaru v Kvetnici zomrel jeden hasič

30.04.2012 Poprad

Poprad 30. apríla (TASR) - Pri hasení požiaru v popradskej mestskej časti Kvetnica zahynul dnes jeden z hasičov. TASR to potvrdil riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Ondrej Šproch.
"Mal ísť s cisternou pre vodu a keďže kolegovia na ňu dlhšie čakali a on sa stále neohlasoval, skúšali sa mu dovolať najprv cez vysielačku a potom aj na mobilný telefón. Keďže nereagoval, vybrali sa ho hľadať a jeden príslušník zboru ho našiel za volantom auta v bezvedomí," priblížil situáciu Šproch. Hasiči sa mu snažili podať prvú pomoc a zalarmovali rýchlu zdravotnú službu. Oživiť sa ho pokúšali aj záchranári, muža sa však prebrať nepodarilo.
Podľa Šprocha išlo o skúseného hasiča vo veku 49 rokov. Či sa pod jeho smrť podpísalo aj horúce počasie, o tom zatiaľ nechcel špekulovať.
Pravdepodobnou príčinou smrti bola zástava srdca, bližšie okolnosti určí súdna pitva. Požiar lesa v Kvetnici hasia od nedeľňajšieho popoludnia (30.4.), dnes tam pracuje okolo 30 príslušníkov HaZZ z Kežmarku, Popradu a Prešova.
 

Vyberte región